ESCOLA LA NOVA ELECTRA

ESCOLA LA NOVA ELECTRA
Us hi esperem!

MENÚ D'ACCESSOS

dimecres, 8 de febrer del 2017

EI PSICOMOTRICITAT

UN,DOS, TRES...


A continuació podeu veure un vídeo on s’observen als infants  d’infantil a la Sala de Psicomotricitat destruint la “Muralla”.






Què és això de la “muralla”? 

La Fase d’expressivitat motriu (Acouturier) s’inicia amb la destrucció d'una torre (paret, muralla, etc.) de coixins. Cal esperar la consigna per destruir-la, no hem de permetre que un/a nen/a la destrueixi abans que haguem donat la consigna. Es tracta de destruir conjuntament una construcció, alliberant l'emoció.

De vegades la psicomotricista fa com si ho volgués evitar, com “prohibint la destrucció lúdicament”. Situada darrere de la construcció, farà una resistència física; es tracta que la psicomotricista jugui amb humor aquesta destrucció, però permetent que el nen triomfi i pugui viure la seva omnipotència , la destrucció simbòlica de l'adult, no la del psicomotricista. Un cop destruïda, generalment, juguen lliurement amb el material que ha quedat dispers per la Sala o intenten tornar-la a construir. 

La destrucció es realitza en un clima d'intensa d'alegria. Amb aquesta destrucció simbòlica aconseguim que el nen pugui treure tota la pulsió, podent destruir sense culpabilitat, desdramatitzant la culpabilitat de l'agressivitat i la destrucció que els nens tenen dins. Destruir per tornar a construir. 

A continuació, una mostra de fotografíes del moment posterior a destruir la muralla.